Verbijstering! Hoe ga jij om met teleurstellingen?

Hoe gaan mensen en dan voornamelijk mensen die aan het solliciteren zijn, om met negatieve berichten?

Nou ik kan het je vertellen. Ik ben van de week op gesprek geweest voor een interim opdracht. Gelukkig dat het bureau vertegenwoordigd was tijdens het gesprek. Dat was gelijk al een ijsbreker. Er was iemand dat jou kent, maar ook de opdrachtgever. Dat gaf wel een stukje rust tijdens het gesprek. Na een super gesprek, ging ik daar weg met het idee dat het wel goed zou komen. Heb jij dat ook? Na een gesprek alles nalopen en alles wat er gezegd is, weer even terughalen om te kijken of je hetzelfde gevoel blijft houden? Dat heb ik dus gedaan. Ik kon aan geen enkele punt denken dat er mis was gegaan tijdens het gesprek. Er was ook de zogenaamde “click” waar recruiters het wel eens over hebben. Eerlijk waar, zelfs die “click” was aanwezig.

Een nachtje slapen en nog steeds bleef ik het positieve gevoel houden. Wat schetst mijn verbazing dat ik vanochtend wordt opgebeld door het bureau, je bent het niet geworden. De reden “die vrouw had een meer persoonlijke “click” met een andere kandidaat”. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Er was dus niets mis met mijn kandidatuur, maar ik ben het toch niet geworden! Ik ben totaal verbijsterd! Volgens mijn tussenpersoon heb ik niets misdaan tijdens het gesprek. Hoe kan dat nou?

Gelukkig dat ik vanochtend, na het bericht, terecht kon bij een collega coach. Ik ben zelf als klant de bak in gestapt met de vraag”Waarom ben ik het niet geworden?”. Weet je wat het antwoord was? De blokkade lag bij de opdrachtgever. Ja, dat kan natuurlijk ook. Dat er een blokkade is bij je toekomstige opdrachtgever, dat zij iets over het hoofd zien. Dus nu is het met een positieve blik, op naar de volgende leuke opdracht.

Hoe doen andere mensen dat, vroeg ik me af? Je hebt ook mensen dat continu afgewezen worden en dan ineens zitten ze in zo een depressieve modus, dat er geen beweging meer inkomt. Heb jij dat wel eens meegemaakt? Of maak je het op dit moment mee? Wil jij leren hoe om te gaan met teleurstelling op teleurstelling in je leven? Wil jij graag een keer wél aangenomen worden voor die droombaan of opdracht? Dan kan ik je helpen.

Hoe kan ik je helpen? Door je de bak in te sturen met een paard en de vraag, waarom wordt ik nou niet aangenomen voor die droombaan, krijg je te horen wat jouw blokkade is voor het sollicitatieproces. Hoe je, je reactie kunt verbeteren, hoe je anders op kunt stellen of zelfs de vraag beantwoord krijgen of je ook echt deze richting op wil en natuurlijk of de blokkade bij een toekomstige werkgever lag. Door een sessie te doen in de bak met mijn lieve Bo, kom je erachter wat het is dat maakt dat je niet aangenomen wordt voor een baan of zelfs een opdracht. Dus, reiken Bo en ik je een oplossing aan van hoe je dingen anders zou kunnen doen tijdens het solliciteren, waar je op moet letten. Dit dan afgezien van de andere succesfactoren, zoals hoe je gekleed gaat naar een gesprek, dus je persoonlijke verzorging, je voorbereiding, en  uiteindelijk ook en stukje zelfkennis.

Wil jij ons hulp? Bel me dan nu voor een afspraak op 06-53678861.