Ontwikkeling van medewerkers ten tijde van crisis

Ja, er zit me iets dwars en daar wil ik toch wel het een en ander over kwijt. Ik geef workshops en coach medewerkers. Particulieren en medewerkers van bedrijven. Ik geef toe, het is momenteel mondjes maat. Lastig om aan nieuwe klanten te komen, je bestand uit te breiden en meer omzet te halen. Je moet er echt veel en vele malen meer moeite voor doen dan drie jaar geleden toen ik voor mezelf ben begonnen.

Bel je een HR manager of Adviseur of mensen gemoeid met opleidingen, is het eerste dat je te horen krijgt “Door de crises hebben we voor dit jaar  geen budget voor trainingen en coaching”. Wat zeg je dan als bureau daarop?

Ik kan niet geloven dat bedrijven zo kortzichtig zijn in hun aanpak. Dat ze gewoon het ontwikkelen en ontwikkeling van hun grootste kapitaal, hun medewerkers, laten voor wat het is.

Met mijn achtergrond als HR adviseur/manager, snap ik dat wel enigszins. Je hebt een plan, een budget en ja, als het vooruitzicht van het bedrijf in deze crises tijd niet zo rooskleurig is, waar bezuinig je dan als eerst op? Personeel en dan ga je kijken naar wat jouw medewerkers je ook nog eens extra kunnen gaan kosten. Het maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om dan binnen een bedrijf voet aan de grond te krijgen.

Bedrijven hebben wat dat aan betreft wel het idee we blijven doen wat we doen en altijd gedaan hebben en wisselen van bureau of coach, ja, dat zit er niet in. Risico’s durven bedrijven niet te nemen.

Dat is jammer. Je mensen, medewerkers, managers, allemaal mensen dat zich uitsloven voor het bedrijf, en dan ook in crises tijd, worden gewoon niet beloond. Zij mogen meer taken op zich gaan nemen, meer  verantwoordelijkheid, “multi – tasked” en  flexibel zijn, maar geven bedrijven de medewerkers, managers etc. hen wel de ondersteuning dat ze dus nu juist nodig hebben?

Nee. Daar baal ik dus ontzettend van. Je verwacht van een medewerker alles, meer inzet te tonen, hogere resultaten, meer omzet binnen te halen. Meer met minder te doen en dan laten ze je gewoon stikken. Ja, letterlijk stikken. Is dat eerlijk vraag ik me af? Is het nu echt verantwoord personeelsbeleid? Mijn gevoel roept een keiharde NEE!

Ik vecht hier eigenlijk al mijn hele leven tegen als adviseur. Nooit heb ik in een bedrijf gewerkt waar het in eerste instantie eens anders aan toe ging. Echt, geloof het of niet. Waarom denk je gaan er op dit moment zoveel bedrijven failliet? Grote spelers in het bedrijfsleven. Omdat ze kortzichtig zijn. Omdat zij niet beseffen wat zij aan het doen zijn. Vernietiging van kapitaal is precies wat er aan de hand is in heel Nederland. Nu het kabinet ook nog eens is gevallen, o jee. Wat nu? Wat staat ons nu te wachten?

Mensen, neem een tip van mij. Neem het risico. Doe wat er in deze tijd nooit gedaan zou worden. INVESTEER IN JE MEDEWERKERS. Deze investering verdien je dubbel en dwars terug doordat je een gemotiveerde, kundige, gelukkige medewerker hebt, die bereid is om des te harder voor zijn werkgever te werken, productiever zal zijn, hogere omzet binnen zal halen. Waarom? Omdat je dan te maken hebt met mensen dat graag voor jouw bedrijf willen werken en niet omdat ze maar een baan moeten hebben! Doordat ik bij haast ieder bedrijf waar ik kom hetzelfde hoor, heb ik, om bedrijven te helpen, een nieuw product ontwikkeld. HET COACHABONNEMENT. Wil je meer weten hierover? Bel me op 06 53678861.