Hoe zit het met jouw probleemoplossend vermogen?

 

 

 

 

Proef Neede ……..filmpje

 

Mijn Blog is deze week iets later dan normaal, want ja, ik had veel te doen. Veel mensen zullen dan zeggen dat je het druk hebt. Vorig weekend hadden Blue en ik onze laatste proef voor dit seizoen. Het ging helemaal niet goed met de eerste proef en lagen wij er al gelijk uit.

De proef was in Neede. Voor het eerst waren wij op deze locatie, en het was een best eind rijden.

Bijgevoegd een filmpje van één proef dat wél goed ging. De proeven bestaan alle zes uit dubbele apporten, dus moet ik Blue twee keer met een commando wegsturen.

In dit filmpje is te zien hoe ik Blue over het water stuur om een eend te gaan halen. Als ze terugkomt, staat ze even stil als er een schot klinkt en kijkt ze precies waar het tweede stuk wild valt. In dit geval een kraai. Dit noem je in jagerstaal een markeer apport. Ze komt dan gelijk terug om de eend af te geven. Toen ik haar voor de tweede keer weg wou sturen, was ze even vergeten dat de tweede stuk wild er nog lag. Ze ging weg, maar helemaal fout. Soms moet ik haar even haar gang laten gaan. Toen het bleek dat ze niet uit zichzelf het wild ging halen, floot ik haar in en liet haar zitten ter hoogte van waar de kraai lag. Toen stuurde ik haar met een commando “over” naar links. Ze ging keurig over en haalde de kraai op. Ineens wist ze het dus weer!

Zo kan het ook in je leven zijn, dat je even het spoor bijster bent, maar het kan ook zo zijn, dat je door je eigen probleemoplossend vermogen, toch weer op het spoor terecht komt.

De rest van deze mooie koude dag in Neede, bracht Blue de rest van de apporten keurig binnen. We hadden ons toch mooi samen hersteld ná die ene misser. Tóch nog een positieve afsluiting van het seizoen. En nu mag Blue even rusten en bijkomen van een best wel pittig seizoen met mooie uitdagingen en leermomenten.

Ben jij voor jouw gevoel het spoor even bijster, en heb je twijfels bij je eigen probleemoplossend vermogen? Bel me, mail me en laten we eens vrijblijvend afspreken.

Reageren

Uw reactie