Hoe werkt coachen met behulp van paarden?

Als ik mensen vertel wat ik doe begin ik tegenwoordig met een vraag. Wat kan een paard je vertellen? Een paard kan je vertellen of je een leider bent, of je goed kan communiceren, of het tijd is om in beweging te komen, waar jouw patronen vandaan komen, wat de oorzaak is dat je herhaaldelijk in dezelfde situaties terecht komt? Waarom reageer je zoals je doet? Een paard kan je helpen in beweging te komen als je vast bent gelopen in je werk, privé of zomaar. Waar ik het paard ook voor gebruik is het uitzoeken of je echt eerlijk bent bijvoorbeeld bij een selectie proces voor het invullen van een vacature. Een paard spiegelt namelijk feilloos. Er is geen beter en onafhankelijk manier om een sollicitatie procedure in te steken, dan met paarden.

Hoe werkt het een-op-een coachen?

Bij coachen met behulp van paarden op individueel niveau, vindt er een intake gesprek plaats. Het paard staat dan al in de afgezette paardenbak. Door vragen te stellen aan de coachee of deelnemer krijg ik een idee van de vraag. Daarna gaat de deelnemer de bak in met een opdracht. De opdracht is afhankelijk van de vraag. Wat niemand beseft, is dat gedurende het intake gesprek het paard al begint te reageren op de deelnemer.

Hoe weet ik wat een paard bedoeld?

Door het gedrag van mijn paard, kan ik lezen wat er aan de hand is. Hoe weet ik dat? Ik heb dat geleerd tijdens mijn opleiding tot paardencoach. Dus het gedrag van het paard te lezen en interpreteren. Vragen worden aan de deelnemer gesteld, en dan gaat het paard reageren. Beide de deelnemer en ik weten wanneer de sessie aan een eind is gekomen. Hoe? Dat wijst zich uit.

Na afloop van de sessie hebben we een nabespreking. Vragen van de deelnemer kunnen nog worden beantwoord en heb ik iets gezien tijdens de sessie dat nog niet aan bod is gekomen, vertel ik dat ook aan de deelnemer. De duur van een sessie is afhankelijk van de vraag. Meestal trek ik wel een uur tot anderhalf uur er voor uit.

Wat is Systemisch werken dan?

Systemisch werken is het kijken naar de directe omgeving van een deelnemer. Veel mensen zijn bekend met familie- en organisatie opstellingen. Dit is een opstelling in de bak met een paard. Het paard wordt geen rol toegedicht. Het paard wordt gebruikt als vrije element. Tijdens de opstelling neemt het paard vanzelf een rol over. Bijvoorbeeld bij een familie opstelling, kan het paard de rol van vader, moeder of een ander familielid toe eigenen.

Zijn er geen andere deelnemers aanwezig, gebruik ik afzet paaltjes in de bak om jouw familie te representeren. Een opstelling gebeurt soms spontaan tijdens een sessie. Het is maar afhankelijk van de vraag van de deelnemer.
Zo kan ik ook bewust een organisatie opstelling doen in de bak als de vraag ernaar is.

Ben jij toe aan een verandering, loop je tegen dingen aan en kom je maar niet in beweging? Dan is coachen met behulp van het paard een ideale oplossing. Je hebt geen traject van weken of maanden nodig om tot de kern van jouw vraag door te dringen. Nee, in een sessie weet je waar het vandaan komt, boek je al resultaat. Dat is toch wat je wilt? Resultaat? Wil je als bedrijf mijn ondersteuning met een selectieproces en wil je daar meer over weten? Mijn kennismakingsworkshop Coachen met behulp van paarden is daar het geschikte medium voor.

Voor meer informatie kan je me bellen of mail me via het contact formulier.