Een blokkade bij afdeling HRO/HRM?

Als ervaringsdeskundige op het gebied van P&O, HRO, HRM of hoe je de afdeling personeelszaken tegenwoordig ook noemen wilt, loopt een van mijn coachklanten tegen een muur op bij het solliciteren.

Hoezo een muur? Mijn klant heeft een lagere technische bouwkundige opleiding. Heeft meer dan tien jaar ervaring opgebouwd op een hbo-functie. Hij moet weg bij zijn huidige werkgever als gevolg van een reorganisatie. Hij solliciteert op soortgelijke banen, hetzelfde niveau waarop hij nu al functioneert.

Waar ik me om verbaas is dat hij keer op keer afgewezen word op basis van zijn opleiding. Het ervaringscertificaat? Weten jullie ook nog wat dat is, waarom dat door de overheid in het leven is geroepen?

Het is ontstaan doordat meerdere arbeidskrachten door gebrek aan opleiding, maar niet hoger op konden komen in een bedrijf. Als het ware doet dit certificaat de opgebouwde ervaring gelijkstellen aan een opleidingsniveau. Al ooit van gehoord? Nee? Nou ga je huiswerk maar eens doen……

Afdeling personeelszaken blijkt zich blind te staren tegen opleiding. Iemand die zich via verschillende functies omhoog heeft weten te werken binnen een branche, komt nu gewoon niet aan de bak omdat P&O een HARDE EIS hebben m.b.t. opleiding.

Ja, natuurlijk, ze moeten gaan scoren met kwaliteit, en hoe anders dan alleen maar mensen aan te nemen op niveau van de gevraagde vacature. Zo kunnen ze natuurlijk een slag slaan. En ja, in verschillende branches is het letterlijk gewoon van levensbelang om het papiertje wél te hebben natuurlijk, maar daar heb ik het niet over.

Afdeling Personeelszaken, er ontstaan al tekorten op de arbeidsmarkt in bepaalde beroepsgroepen. Dit omdat er geen technische mensen zijn opgeleid in de afgelopen 10 jaar, en last but not least, de vergrijzing. Mensen van buiten Nederland worden naar binnen gehaald om in bepaalde functies te voorzien.

Weet je echt als HR-adviseur wat een bedrijf nodig heeft? Ik denk het niet.

Die certificaat kan toch ná aanstelling ook worden aangevraagd? O nee, het mag ook nog eens niets kosten hé? Weet je, je kan jouw organisatie heel veel geld gaan besparen door gewoon de goede kandidaat met de JUISTE ervaring aan te nemen. Zo bespaar je echt geld, dan na een maand afscheid te nemen van een kandidaat die wel aan het opleidingsniveau voldeed, maar zich toch niet waar kon maken in de praktijk! En ja, dit is toch ook echt gebeurd op een functie waar mijn klant op heeft gesolliciteerd!!

Open your eyes!! Denk mee met de organisatie en wat ze nodig hebben en geef mensen met de perfecte ERVARING ook een kans.

 

Reageren

Uw reactie